Како да ги исчистите забите за време на Invisalign?

Послужавниците за исправување на забите се одлични бидејќи за разлика од протезите, тие се отстранливи и лесно се чистат, не мора да имате специјални алатки за чистење на забите или да се грижите дали ќе добиете бели дамки од деминерализација околу заградите.Ги изгубивте предностите за чистење на облогите, но сепак ќе треба да знаете како правилно да ги чистите забите и да ги следите правилата на порамнувачите за да ги добиете посакуваните резултати.

длабоко чиста четка за заби

https://www.puretoothbrush.com/oral-care-product-whitening-toothbrush-2-product/

Значи, ајде да го поминеме денот почнувајќи од секое утро откако ќе се разбудите и откако ќе ги извадите и исчистите облогите.Откако ќе ги исчистите послужавниците, треба веднаш да ги измиете забите.Кога ќе се разбудите пред појадок, тогаш, можете да појадувате, тогаш треба повторно да ги измиете забите пред да ги вратите фиоките. најмалку 30 минути пред четкање после јадење, така што технички по појадокот треба да почекате 30 минути и потоа да четкате, меѓутоа, кога имате јасни порамнувачи, ви е кажано да ги вратите на забите и веднаш по јадење.Така, стоматологот има најдобар совет за ова е четкање веднаш по јадење.

здрави заби             

https://www.puretoothbrush.com/plaque-removing-toothbrush-oemodm-toothbrush-manufacturer-product/

Во текот на денот, ако грицкате или ручате, претпоставувајќи дека немате четка за заби при рака за четкање откако ќе ја јадете секоја ужина што ја имате на работа или на училиште, погрижете се барем навистина добро да ја исплакнете устата со вода пред да ги вратите фиоките. во.

Друга работа што можете да направите е да џвакате гуми за џвакање нане, ксилитол исплакнете што било со ксилитол, што навистина може да помогне да се намали акумулацијата на наслаги во устата.Но, ако имате четка за заби со вас, задолжително измијте ги забите пред да ги вратите бистрите облоги.

Неделно видео: https://youtube.com/shorts/GR5j613_y0Y?si=qPjA8g_MimOLUI6l


Време на објавување: Декември-14-2023 година